Αλμυρές Δημιουργίες | Ιαπωνική Ομελέτα

 


Αγαπημένες μου φίλες & φίλοι, 

σήμερα θα σας παρουσιάσω, μια πολύ ξεχωριστή αλλά εξίσου απλή συνταγή.


Στην Ιαπωνία, η ομελέτα γίνεται αλλιώς και σήμερα θα σας δώσω βήμα βήμα τη συνταγή.

 

Την ομελέτα την ξέρουμε και την έχουμε φάει όλοι μας, σίγουρα με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς που μπορεί να φτιαχτεί, μια είναι από τις κλασσικές επιλογές για πρωινό και όχι μόνο. Είναι ένα θαυμάσιο γρήγορο γεύμα ή ένα νοστιμότατο βραδινό.

 

Αλλά λίγοι έχουμε δοκιμάσει και φτιάξει την ιαπωνική ομελέτα που όντως διαφέρει από την κλασική ομελέτα, μια και είναι ακόμη πιο νόστιμη, αφράτη και το πολύ εντυπωσιακή στο σερβίρισμα!




Ολόκληρο το βίντεο στο κανάλι μου,


https://www.youtube.com/watch?v=YOsE64pyu1I&t=18s


 

Υλικά,




3 αυγά

Αλατοπίπερο

Λίγο βούτυρο ή λίγο λάδι, ότι προτιμάμε.

 

Οδηγίες,




Ξεχωρίζουμε σε δύο μπολ τους κρόκους από τα ασπράδια και αλάτο-πιπερώνουμε.

Χτυπάμε καλά τους κρόκους των αυγών και τους αφήνουμε στην άκρη.



Χτυπάμε πάρα πολύ καλά με το μίξερ χειρός τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνει μια πολύ καλή και σφικτή μαρέγκα.


Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ή λάδι το τηγάνι μας και το βάζουμε στη φωτιά, σε μέτρια θερμοκρασία.

Ρίχνουμε στο τηγάνι και απλώνουμε με γρήγορες κινήσεις τους κρόκους των αυγών.

Αφού ψηθούν από τη μια πλευρά με τη βοήθεια της σπάτουλας γυρίζουμε την ομελέτα των κρόκων να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Μόλις ψηθεί η ομελέτα κρόκων και από τις δύο πλευρές απλώνουμε τη μαρέγκα επάνω στο κρόκους και σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του ώστε να ψηθεί η μαρέγκα από τη εσωτερική θερμοκρασία που θα αναπτυχθεί.

Αφού χαμηλώσουμε λίγο ακόμη τη φωτιά θα περιμένουμε περίπου 5 λεπτά ώστε να ψηθούν και τα ασπράδια των αυγών – η μαρέγκα.


Βγάζουμε την Ιαπωνική ομελέτα σε ένα ρηχό πλατύ πιάτο και αφού την κόψουμε στη μέση τότε ακουμπάμε τη μισή επάνω στην άλλη μισή.

Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστή.



 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις